Livredning.DK
Online debat forum for Livredning i Danmark
Giv gerne dit online bidrag til vort livrednings debat forum. Debatemner ses nedenfor:
DEBATREGLER. Debatten er fri. Men indlæg, der af redaktionen skønnes at være ærekrænkende eller i strid med straffelovens bestemmelser, vil blive slettet. Det samme gælder falske, eller anonyme indlæg. Du kan deltage i debatten ved at kommentere indlæg, skrive dit eget indlæg eller ved at stille spørgsmål.
English speaking visitors please [click here] to go to our International Lifeguard Discussion Forum.
Forum: Kystlivredning i Danmark
I dette forum kan du stille spørgsmål og/eller debattere den Kystlivredning, der foregår ved Danmark's badestrande
Emne: Når jeg ser et blåt flag smælde
Navn: www.hmi.dk
E-mail:
Dato: 22-10-2001  16:04
Når jeg ser et blåt flag smælde

Et blåt flag ved en strand - fra Kreta til Tromsø - er et must for enhver kommune og dens lokale turistforening.

Flaget signalerer god badevandskvalitet, overholdelse af bestemte miljøkrav, livredningsudstyr, toiletter, affaldsopsamling m.v., og så signalerer det tilgængelighed for kørestole. Sådan da!

For kravene til tilgængelighed - i hvert fald i Danmark - er nemlig lidt underlige, har vi fået oplyst af René Stampe, der er De Samvirkende Invalideorganisationers repræsentant i Friluftsrådet i Københavns og Frederiksberg kommuner.

Hvis en kommune således har fx fem badestrande, så er det nok, at bare én af dem har faciliteter for kørestolsbrugere. De må alle fem hejse det blå flag. Det svarer på en måde til, at hvis en kommune havde fem strande - og bare én af dem havde fint vand uden colibakterier og andet snask - så måtte alle fem prale med blåt flag.

Nede i Køge Bugt Strandpark er det endnu mere underligt. De fire kommuner i Københavns amt, der har "aktier" i dette lange, ret nye strandområde, har fået dispensation af Friluftsrådet, så kun én af de fire strande, nemlig Ishøj, er tilgængelig for kørestolsbrugere.

Dette blev telefonisk bekræftet af Køge Bugt Strandparks sekretariat, så den skulle være god nok. Tre kommuners strande kan således stolt kippe med det blå flag uden at have gjort noget som helst positivt for deres kørestols-brugere, som måske godt kunne tænke sig at muntre sig med familie og naboer på den lokale strand.

Vi skulle hilse at sige, at man skam ikke har undladt at opstille isboder på nogen af de fire strande. Retfærdigvis skulle vi også hilse fra René Stampe og sige, at det faktisk er fedt at bade i Ishøj ved museet "Arken". Her er der en såkaldt kørefast sti helt ned til vandkanten, og på de første meter ud i vandet er der en "elefant-rist", så man kan køre sin stol helt ud, indtil man flyder.

Så gode faciliteter kan man slet ikke regne med på alle de strande, der rent faktisk har lov til at kalde sig tilgængelige. På masser af "tilgængelige" strande fører der, som på Jesper Deleurans tegning (http://www.hmi.dk/bagsiden/Viadukt/Badning02.jpg), en kørefast sti eller et fortov af træ - næsten - ned til vandkanten. Men den stopper altså typisk 5 meter fra vandkanten, og så er man jo lige vidt; medmindre man, som på tegningen, kan få hjælp af Pamela Anderson eller nogle andre fra Baywatch.

Den terrængående kørestol i tegningens forgrund kører i virkeligheden rundt på mange strande på Hawaii. Via de danske livredderes hjemmeside (www.livredning.dk) fandt vi på www.co.honolulu.hi.us/parks/programs/beach en oversigt over, på hvilke strande på Hawaii (hvis man en dag skulle vinde i Lotto) man hos livredderne kan låne et sådant køretøj, der kan køres eller skubbes helt ud i vandet. Meget smart især hvis ens egen kørestol er elektrisk.

Livredder-hjemmesiden foreslår, at alle strande burde udlåne den type badekørestole for at gøre sig fortjent til at hejse det blå flag. /le

Besøg gerne www.hmi.dk
(HjælpemiddelInstituttet)
**

Svar:

Send dette debat-indlæg til en ven.

[ KONTAKT REDAKTIONEN ]


Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK
Livredning.DK

WWW Livredning.DK
Kystlivredning-artikler
[Opgaverne på stranden] [Kystlivredder-FOTOS] [Redaktion]
Copyright © 1990-2005
Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK

ANNONCER:
SPEEDO.com Surf Life Saving Australia Lifeguardskills UK CSLSA California Surf Lifesaving Association Surf Life Savers UK American Lifeguard Association United States Lifesaving Association Lifesaving.COM - Lifesaving Resources Inc. Landinspektør DK-finder
Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits Fastfreeway Autohits