Livredning.DK
Kystlivredder Korpset's STORMSIKRE kystlivredningstårn med det lille overfladeareal er hurtigt at opstille, se hvordan - og læs om fordelene.
DrukneStatistik
VEJRET
Kystlivredder Korpset's STORMSIKRE kystlivredningstårn med det lille overfladeareal er hurtigt at opstille, se hvordan - og læs om fordelene.

Hændelser: [12. april 2001][27. august 2001][24. juni 2002][11. juli 2002][16. juli 2002][30. juli 2002][01. august 2002][03. august 2002][06. august 2002][16. oktober 2002][16. oktober 2002] • x • x • x • x • x • x

Livredning r´us! DRUKNESTATISTIK
    En fuldstændig druknestatistik kan vi ikke love. Til gengæld kan vi love at vi (med dato- og kildeangivelse) vil bringe oplysninger om enkelte hændelser. Dels hændelser med tragisk udgang, dels hændelser med lykkelig udgang. Vi håber, vore gæster vil hjælpe os med at tilvejebringe oplysninger om hændelser. På forhånd tak.

[ Klik venligst her for at sende os oplysninger om hændelser ]

LIVREDNING.DK
 LIVREDNING.DK SPECIAL NYT
 VIDEO/AUDIO
ARANCIA redningsbåd
Rügen-Binz kystlivredderne
 FLERE BERETNINGER
Kystlivredder 2001 - Beretning af Christian Høgh Aziz
Virkelighedens Baywatch - Beretning af Høyer-Kruse & Hede Simonsen
Rødhus 2001 - Beretning af Jeppe Bredahl Pedersen
En Verden til Forskel - Beret-
ning af Bianca Carstensen
 EKSTRA INFORMATION
BEACH-kørestole
Animation af hestehul
RID-faktoren: En lumsk drukneårsag
 RESOURCES
Lær kystlivreddernes SIGNALFLAG at kende
NY livredningsbog
Online Debat Forum
Oplysningerne om hændelser kan være med til at fremme livredningssagen idet de som emperiske case-eksempler anvendes til undervisning af nye kystlivreddere og i vort forebyggende arbejde i øvrigt.

Med venlig hilsen
LIVREDNING.DK


Livredning r´us! PAR DRUKNEDE DA JOLLE KÆNTREDE 
    Kilde: www.dr.dk, den 12. april 2001 18:00. En sejltur i en lille jolle kostede torsdag (12. april 2001) et par i 20'erne livet, da deres båd kæntrede i Musholm Bugt nord for Storebæltsbroen. Ifølge politiet i Slagelse blev der slået alarm, da et vidne så jollen med bunden i vejret ude i bugten. En redningshelikopter blev sendt til stedet og den fik efter et stykke tid øje på en livløs person,der lå i vandoverfladen nær stranden. Vedkommende blev reddet op i helikopteren, men desværre var indsatsen forgæves, idet offeret, en ung kvinde, allerede var død. Kort efter fandt helikopteren endnu en omkommet, en mand, der tilsyneladende er omkring 25 år. Politiet i Slagelse har endnu ikke fået endeligt identificeret de omkomne. Der menes at være tale om et par, der torsdag formiddag sejlede ud fra Reersø på Sjællands vestkyst. På ulykkestidspunktet var der stiv kuling med vindstød på 15 sekundmeter.
**

Livredning r´us! 2 MÆND FRA HALS DRUKNET 
    KILDE: Nordjyske Stiftstidende 23.08.2002: Fra artiklen "Frifundet fra skyld i drukneulykke" af Tino Pedersen
TO MÆND DRUKNET:
KILDE: Nordjyske Stiftstidende 23.08.2002 NY
• "Søulykken skete lidt over middag 27. august 2001 ca. 500 meter fra lystbådehavnen i Egense."
• "To mænd fra Hals på henholdsvis 36 og 60 år omkom."
• "Jollens 45-årige ejer og en 38-årig kvinde fik sig reddet op på jollens bund og blev bjærget af en fiskekutter fra Egense.
• "De omkomne blev fundet i vandet af redningshelikopteren og en lodsbåd."
ALKOHOL OG INGEN REDNINGSVEST. En 45-årig mand sejlede lidt over middag den 27. august 2001 i en lille jolle ud fra havnen i Hals med en alkoholpromille i blodet på 2.31. Med sig ombord havde han to mænd på henholdsvis 36 og 60 år samt en 38-årig kvinde. Jollen kæntrede i den hårde vind ca. 500 meter fra lystbådehavnen i Egense med det resultat, at de to mænd på 36 og 60 år druknede. Ud fra forskellige vidneforklaringer, herunder bådførerens, skete ulykken, fordi den 36-årige mand, der senere druknede, "rejste sig i båden og begyndte at gå ned mod den 45-årige, som sad ved påhængsmotoren bag i jollen. Undervejs skulle den 36-årige mand kante sig uden om sin 38-årige kæreste, der sad midt i båden." Under en efterfølgende retssag i Aalborg byret blev det gjort gældende, at den 193 centimeter høje og over 100 kilo tunge mand derved lænede sig ud over rælingen med det resultat, at jollen kæntrede. Ved byretten havde den 38-årige kvinde dog en anden forklaring på årsagen til ulykken. Hun gjorde gældende, at den 45-årige skulle havde "blæret sig" og have "sejlet noget vildt i det hårde vejr, hvilket gav lidt skærmydsler ombord. Efter hendes opfattelse kæntrede jollen, da den 45-årige pludselig tog farten af og ændrede kurs." Ifølge vidner, var kvindens udsagn ikke i overensstemmelse med virkeligheden og selvsamme vidner havde forklaret, at den 45-årige bådfører "egentlig ikke ville være med til at sejle ud i det ret hårde vejr, men følte sig presset af den 36-årige."

**

Livredning r´us! NORDMAND REDDER 3 DANSKE PIGER I FRALANDSVIND 
    KILDER: Den norske avis Bergens Tidende og Dagbladet.no, begge den 25.06.2002
HELTEN HELGE. Norske Helge Ystebø (43) trodsede kraftig vind og bølger da han den 24. juni 2002 reddede tre danske piger fra at forsvinde til havs på slunkne luftmadrasser. - De lå og flød på hver sin luftmadras. Vi syntes de opholdt sig lidt langt ude. Der blæste en kraftig fralandsvind. Efter en halv times tid hørte vi pludselig nødkald.
» Læs mere «
**

Livredning r´us! LIGET AF DANSK SØMAND BJÆRGET 
    Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten, den 01. august 2002 med henvisning til Ritzau/DPA
LIGET AF DANSK SØMAND BJÆRGET. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten (010802) blev liget af en 54-årig dansk maskinchef bjærget tirsdag den 30 juli fra vraget af det danske fragtskib "Uno", som den 11.07.02 sank efter skibskollision i Kielerkanalen i Tyskland. Det oplyste en talsmand for Wasserschutzpolizei tirsdag aften (300702) til nyhedbureauet DPA,
**

Livredning r´us! HORNBÆK STRAND: 1 DRUKNEDE, 2 BLEV REDDET 
    Kilde: http://nyhederne.tv2.dk/tema.php3?id=1795, den 17. juli 2002
TRAGISK DRUKNEULYKKE I HORNBÆK. En tragisk drukneulykke i Hornbæk den 16. juli 2002, hvor en otteårig dreng druknede og hvor to andre børn var tæt på at miste livet, sætter sikkerheden ved institutioners strandture i fokus, meddeler TV2 Nyhederne d. 17. juli 2002.

**

Livredning r´us! DRENG DRUKNET VED SALTUM STRAND 
    Kilde: Nordjyske Stiftstidende, den 30. juli 2002
DRENG DRUKNET I SALTUM. Ifølge Nordjyske Stiftstidende (310702) druknede en 14-årig dreng tirsdag den 30. juli 2002 ud for Saltum Srand mellem Blokhus og Løkken. Strømmen var så kraftig, at drengen, to søskende og en ven mistede fodfæstet. Faderen hørte råb og skrig og kom dem alle til undsætning undtagen den 14-årige dreng, der var forsvundet og et kvarter senere blev fundet livløs i vandet.
**

Livredning r´us! MAND DRUKNET VED GRØNSUND 
    Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten d. 020802 med reference til Ritzau
MAND DRUKNET VED GRØNSUND. Med reference til Ritzau oplyser Morgenavisen Jyllands-Posten d. 020802 at en 48-årig mand druknede i farvandet Grønsund trods en hurtig reaktion fra hustruen. Den 48-årige mand var i vandet ved dæmningen mellem Farø og Bogø.

Kend kystlivredderens FLAG
KYSTLIVREDDER-FLAG: Læs hvad grønt, gult og rødt flag i livreddertårnet betyder.
Foto: Livredning.DK
Hustruen, der svømmede ved siden af sin mand, så ham pludselig forsvinde fra vandoverfladen (01. august 2002, kl. ca. 14:30) og kom ikke op igen. "Hun slog alarm og fik blandt andet også fat i en færdselsbetjent, der kom kørende forbi i det samme. Efter kun tre minutters søgning blev manden fundet og bjærget af Flyvevåbnets redningshelikopter - men for sent. Han var død ved ankomsten til Nykøbing Sygehus."
**

Livredning r´us! TYSK SURFER DRUKNET 
    Kilde: Nordjyske Stiftstidende den 5. august 2002 (med henvisning til Ritzau)
TYSK SURFER DRUKNET. Ifølge Nordjyske Stiftstidende (med henvisning til Ritzau) har Søværnets Operative Kommando (S.O.K.) oplyst, at en 39 årig tysk surfer druknede ud for Ærø. Det skete, da manden, et tysk besætningsmedlem på et tysk skib, var ude at surfe og væltede på sit board. S.O.K. blev alarmeret lørdag den 3. august 2002 ved 20:30-tiden, men manden var allerede druknet, da han blev fundet. Ulykken skete i farvandet mellem Marstal og Ærøskøbing.
**

Livredning r´us! DØD UNDER SVØMNING I LYNGBY SØ 
    Kilde: Nordjyske Stiftstidende den 7. august 2002 (med henvisning til Ritzau)
DØD UNDER SVØMNING I LYNGBY SØ. Ifølge Nordjyske Stiftstidende d. 07. august 2002 (med henvisning til Ritzau) kom det til at koste en 50-årig mand livet, at han i det solrige vejr d. 060802 besluttede sig for at svømme rundt om den lille ø midt i Lyngby Sø. Ifølge Lyngby Politi havde manden siddet og hygget sig med en kammerat på traktørstedet Havnehytten, da han fik lyst til at svømme rundt om øen. Men han var ikke nået mere end et par hundrede meter ud i søen, før han gik til bunds. Det lykkedes at få fat i en båd, der kunne hjælpe med at bjærge manden op. Men trods genoplivningsforsøg stod mandens liv ikke til at redde.
**

Livredning r´us! KØRESTOLSBRUGER REDDET OP AF Å 
    Kilde: MetroXpress d. 17. oktober 2002 (med henvisning til Ritzau)
KØRESTOLSBRUGER REDDET OP AF Å. Ifølge MetroXpress d. 17. oktober 2002 (med henvisning til Ritzau) måtte en tilfældig forbipasserende træde i karakter, da en handicappet kvinde den 16. oktober kørte i Odense Å. Ifølge politiet i Odense kørte kvinden af ukendte årsager i åen med sin kørestol i området ved Palnatokesvej. En mand i nærheden så episoden, og han sprang hurtigt i vandet, så han kunne holde fast i kvinden, til ambulancepersonalet kom frem og hjalp hende op af åen.
**

Livredning r´us! SCANNER FANDT DRUKNET MAND I SØ 
    Kilde: MetroXpress d. 17. oktober 2002 (med henvisning til TV2 / Østjylland)
SCANNER FANDT DRUKNET MAND I SØ. Ifølge MetroXpress d. 17. oktober 2002 (med henvisning til TV2 / Østjylland) lykkedes det den 16. oktober politiet i Silkeborg at finde den ene af de to druknede i Borresø. Det skete ved hjælp af en ny undervandsscanner, som Falck i Århus har lånt til Silkeborg Politi, oplyser MetroXpress. En lokal beboer og en afrikansk mand forsvandt lørdag den 12. oktober i bølgerne på søen - efter at deres lystbåd sank efter en motorbrand. Ifølge TV 2 / Østjylland er scanneren er udformet som en halv meter lang granatlignende sonde, der trækkes i en wire efter en søgebåd. Scanneren giver et billede af søbunden, som er bedre end det, man kan opnå med eksisterende sonarudstyr.
**

[ Klik venligst her for at sende os oplysninger om hændelser ]

Oplysningerne om hændelser kan være med til at fremme livredningssagen idet de som emperiske case-eksempler anvendes til undervisning af nye kystlivreddere og i vort forebyggende arbejde i øvrigt.

Med venlig hilsen
LIVREDNING.DK



KONTAKT os!


BOOKMARK THIS!

WWW Livredning.DK

Op igen
Copyright © 1990-2005  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion

INDEX / Site map